Отворени дан

«Отворени дан» у Врању

Акција “Отворени дан” одржана је данас у касарни “Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог” у Врању. И ове године гарнизон Врање је био један од најпосећенијих гарнизона у Војсци Србије.

Интересовање грађана Врања, пре свега деце, ученика средњих и основних школа да се сретну са војницима, упркос облачном времену, било је велико, па се у касарни окупило прекошест хиљада грађана Врања и околине.

Посетиоци су могли да виде све врсте наоружања 4. бригаде Копнене војске којом командује бригадни генерал Милосав Симовић. За ученике основних школа најатрактивнија је била вежба у којој је извршен напад на тенкове. Према сценарију вежбе  тенкови су прешли преко моста који су тенкисти сами направили и онда ватром одговорили на напад. Интересантна је била и радна тачка у којој је један ешалон војника и старешина отпевао војничку корачницу “Марш на Дрину”.

Грађани су обишли Спомен-собу 4. бригаде КоВ, коју је за годину и по дана обишло преко петнаест хиљада људи, међу којима је била већина ученика врањских основних школа и преко 30 страних војних делегација.