Жене у Војсци

Жене професионални војници 1. бригаде КоВ положиле заклетву

Пред државним знамењем, у присусутву родбине и пријатеља, жене професионални војници на служби у Првој бригади Копнене војске су, на свечаности приређеној у новосадском Дому Војске, положиле војничку заклетву.

 

Након једномесечне обуке у Првом центру за обуку у Сомбору, тронедељне стручно-специјалистичке обуке у матичним јединицама, успешно положеног испита и стицања сертификата, дванаест жена професионалних војника, од стрелца, послужиоца на радарским системима, везисте, возача тенка до оператера ракетног система стрела 10М, диспечера и болничара, засновало је радни однос у Војсци Србије.

 

Честитајући им положену заклетву и обраћајући се присутнима командант Прве бригаде КоВ бригадни генерал Ђокица Петровић је нагласио како су младост, знање и већ доказана мотивација за рад у својству професионалног војника гаранција успешног прилагођавања на специфичност обављања војничких задатака али подношења напора које намеће војнички живот.

 

-Датом заклетвом прихватиле сте мисије и задатке Војске од којих посебно истичем задатак одбране слободе и достојанства Републике Србије. - рекао је генерал Петровић.

Свечаном полагању војничке заклетве, поред припадника Команде Прве бригаде,  присуствовали су и представници градских структура, одељења МО у Новом Саду, резервних војних старешина и други.