Отворени дан

„ОТВОРЕНИ ДАН“ У ПОЖАРЕВЦУ И ВАЉЕВУ

Промотивна акција Војске Србије „Отворени дан“ одржана је данас у касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу.

Том приликом, посетиоцима је приказано наоружање и опрема којa се користи у пешадијским, артиљеријским, инжињеријским, извиђачким и оклопним јединицама Војске Србије, као и трофејно наоружање. Културно уметничко друштво „Костолац“ извело је пригодан културно уметнички програм.

Уприличена је и свечаност на којој је градоначелник града Пожаревца, господин Миодраг Милосављевић, уручио донацију града Пожаревца припадницима Центра за обуку Копнене војске Пожаревац, у висини од око милион динара. Донацију је примио Командант Центра за обуку Копнене Војске, пуковник Винко Марковски.

Акцију је посетило око  две хиљаде грађана са територије града Пожаревца, Браничевског и Подунавског округа, који су се дружили са припадницима Центра за обуку КоВ. 

Промотивна акција „Отворени дан“ одржана је и у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву. Четврти центар за обуку посетило је неколико стотина грађана, међу којима су били начелник Колубарског округа, господин Милоје Обреновић, заменик градоначелника Ваљева, господин Станко Терзић, као и бивши припадници ове јединице.

Најбројнији међу посетиоцима, ученици ваљевских основних и средњих школа, били су одушевљени приказом пешадијског наоружања и Спомен собом 4. Центра за обуку.

Након занимљивог програма, грађани Ваљева наставили су дружење са припадницима Војске Србије, размењујући утиске уз војнички чај којим су били послужени.