Жене у Војсци

Десетар Јелена Јовановић

На улицама Ниша пролазници често запазе десетара Јелену Јовановић, како легитимише војнике или врши увиђаје. И од претпостављених, и од свих осталих с којима долази у контакт за свој рад добија само похвале, али како Јелена каже она се само труди да своје задатке извршава у складу са овлашћењима службе, као и остали припадници војне полиције.

 Јелена се војно-полицијским пословима бави још од 2001.године. У међувремену се и удала, добила ћерку Сару, а недавно је, због одличних радних резултата у Трећем батаљону војне полиције, предложена за унапређење у чин подофицира.

“Могућност да постанем подофицир - каже Јелена – још је један разлог да у потпуности будем задовољна оним што сам постигла у Војсци Србије”.

Јелена је активан такмичар у практичном стрељаштву и учествује у националној лиги Србије. Према њеним речима, да би се пуцало из оружја на такмичењима потребно је имати концентрацију, смиреност, брзину и прецизност. Да Јелена има све те особине потврђују успеси на такмичењима, међу којима је највећи освајање другог места у конкуренцији жена на државном првенству.