Жене у Војсци

Десетар Биљана Милетић

Биљана се стара за то да у 240. самоходном ракетном дивизиону ПВО везе неопходне за командовање ни на тренутак не закажу, или што би везисти рекли не прођу. Као послужилац на радио релејном уређају, дужност веома професионално обавља. Ниједном се до сада током петнаест месеци колико ради у јединици није догодило да везе закажу.

Завршила је Средњу прехрамбено-хемијску школу у Новом Саду. Затим је неко време радила у струци, радиал је И код приватника и како каже досадиле су јој мала плата и мале средине. Одлучила је да се опроба у професионалном војном позиву па је у томе није спречио ни момак који је због тога раскинуо њихову везу.

Са пуно ентузијазма прихватила је све обавезе и одговорности које налаже војни позив. За кратко време уклопила се у колектив у коме је од првог дана прихваћена као пуноправни члан. Не падају Биљани тешко ни узбуне, ни прековремени рад, ни неизбежни позиви за долазак на радно место у ванрадно време. Таквих позива нема много, али се дешавају, но све то Биљани не представља проблем јер је, како каже, у Војсци пронашла себе.

Пуна је хвале за своје претпостављене старешине и сараднике, а не крије да је углавном задовољна и личним примањима која, када се придодају и путни трошкови за свакодневно путовање из родног Футога, пружају пристојну основу за младеначки живот.