Вести
13.02.2016

Утакмица поводом Дана државности


Поводом Дана државности данас је у Кући фудбала у Старој Пазови одиграна утакмица у малом фудбалу између екипа Војске Србије и ветерана Црвене звезде.

 

Екипу Војске Србије чинили су генерали  и високи официри Генералштаба Војске Србије које је на терену предводио заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, док је улога селектора поверена начелнику Управе за оперативне послове Генералштаба (Ј-3) генерал-мајору Војину Ч. Јондићу.

 

Против њих су се на терену нашли ветерани једног од највећих престоничких клубова предвођени познтим именима домаћег фудбала као што су Владимир Петковић Пижон и Бошко Ђуровски. У тиму Звездиних ветерана нашао се и  председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

 

Гледаоци су аплаузом награђивали сваки успешан потез фудбалера из обе екипе, а на самом терену владао је фер-плеј. Утакмица је завршена резултатом 4:2 у корист ветерана Црвене звезде. Припадници ВојскеСрбије и раније су организовали пријатељске утакмице и одазивали се на турнире. Ипак, тек је ове године први пут на иницијативу Генералштаба Војске Србије организован пријатељски меч уз подршку општине Стара пазова и Фудбалског савеза Србије.

Дан државности обележава се 15. фебруара у знак сећања на годишњицу Првог српског устанка под вођством вожда Карађорђа и датум када је Србија 1835. године донела први Устав српске кнежевине, познат и као Сретењски устав.

Email