Вести
09.12.2010

МОДЕРНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА БРИГАДЕ


Данас је у нишкој касарни „Књаз Михаило“ отворен Мултимедија центар, који је јединствен у Војсци Србије и ни по чему не заостаје за сличнима у земљи. Отварању центра присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић и његови најближи сарадници, команданти јединица нишког гарнизона, представници Српске православне цркве и други гости.

Командант Треће бригаде КоВ пуковник Чедомир Бранковић је у свом говору нагласио да су се припадници јединице, пратећи трендове мултимедијалног развоја и презентације информација, потрудили да руинирани објекат некадашње самоуслуге Војне установе „Морава“ адаптирају и претворе у савремен и модеран центар са мултимедијалном салом и пратећим садржајима.  Мултимедија центар намењен је за презентацију информација – слике, звука и анимација и може се користити приликом реферисања, одржавања састанака, конференција за штампу, свечаних академија, пријема, биоскопских презентација или обележавања свечаних датума.

Занимљиво је да су припадници Треће бригаде у адаптацији зграде и уређивању ентеријера користили репро-материјале и покретна средства из војних објеката намењених продаји у Нишу и Пироту,  тако да је приликом  формирања и опремања  овог функционалног центра, остварена значајна уштеда. У помоћ су притекли и пријатељи јединице попут банке „Сосијете-женерал“ Ниш, Електронског факултета у Нишу, расадника „Вики“ из Алексинца и дародаваца икона и слика. Нови Мултимедија центар ће укупним потенцијалом и капацитетом омогућити да се јединице из касарне „Књаз Михаило“ представе окружењу на модеран и рационалан начин, док сама изградња и опремање центра доказују да старешине и војнике Треће бригаде, поред људских и професионалних квалитета, красе и висок ниво техничке свести и инвентивни рад на техничким иновацијама.

Email