Вести | Цивилно-војна сарадња
30.09.2014

Донација обреновачком вртићу


Обреновачки вртић „Зека“ јуче је поново отворио врата за малишане, након вишемесечне паузе због последица мајских поплава. Помоћ вртићима, коју је недавно обећао министар одбране Братислав Гашић, док је војска била ангажована на санацији града, данас је малишанима уручио државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић у његово име.

Реч је о донацији у играчкама компаније „Пертини“.

—Дечја граја у вртићу и цео град  показују да се живот полако враћа у нормалу. Деца су доказ свега тога и мени је драго што су  поклоне примили  са радошћу. Надам се да ће уживати, рекао је државни секретар Ђорђевић, пожелевши им да уз играчке што пре забораве на недаће које су недавно задесиле њихов град.

Градоначелник Обреновца Мирослав Чучковић захвалио је Министарству одбране и Војсци Србије, чији су припадници били уз Обреновчане у данима катастрофе, напомињући да без њиховог ангажовања град не би изгледао какав је данас.

—Војска наставља да брине о Обреновцу и на овај начин показује да, заједно са друштвено одговорним компанијама каква је Пертини, може да пружи  радост обреновачкој деци, рекао је Чучковић.

Портпарол компаније Пертини Милица Шапоњић подсетила је да је та компанија међу првима, одмах након поплава, у  прихватним центрима делила играчке најмлађима.

Пертини компанија донирала је играчке за четири обреновачка вртића у вредности од око 200.000 динара.
 

Email