Вести | Спорт у Војсци
15.03.2013

Министар Вучић отворио 55. светско војно првенство у кросу


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић отворио је данас 55. светско војно првенство у кросу на којем од 13. до 17. марта у Апатину учествује 317 припаднка оружаних снага из 24 земље света.

Поздрављајући окупљене, а посебно војне спортисте, министар Вучић је истакао да је Србија мала, али поносна земља, која је увек поштовала своје пријатеље.

„Ово је само још један показатељ како и колико расте углед Војске Републике Србије свуда у свету. Данас је наша Војска, као и наша земља, препознатљива и поштована на свим континентима, у Азији, Северној и Јужној Америци и свуда у Европи, а ми бисмо волели када би нашу војску волели сви колико је волите ви овде у Апатину“, поручио је министар Вучић, изразивши захвалност Међународном савету за војне спортове (CISM) и организаторима.

Према његовим речима, војска ће увек бити део нашег народа, а кроз спорт ће се развијати мир и пријатељство, али ћемо увек, кад то буде било потребно, знати да одбранимо нашу отаџбину.

Том приликом, представник CISM пуковник Абдулхакем М. Ал-Шино из Бахреина, уручио је орден за допринос развоју војног спорта министру Вучићу, шефу делегације Републике Србије при CISM, пуковнику Драгану Ђинију и председнику општине Апатин др Живораду Смиљанићу.

Пуковник Ал-Шино захвалио је на гостопримству грађанима Апатина, поручивши да фер такмичење, као што је ово, нема побеђених, о чему сведочи и мото такмичења – „пријатељство кроз спорт“, а Србији је пожелео успех у свим њеним будућим мисијама.

Орден „grand officer“ додељује се највишим државним званичницима - министрима из састава влада, поводом изузетног доприноса јачању војног спорта, светског мира и промовисању циљева и идеала садржаних у званичном слогану CISM, “friendship through sport” (пријатељство кроз спорт).

Спортску манифестацију организује Делегација Републике Србије при CISM и Министарство одбране Републике Србије, а у суорганизацији са општином Апатин, градом Сомбором и Атлетским савезом Србије. Покровитељ такмичења је CISM.

Проглашење победника и свечано затварање 55. светског војног првенства у кросу биће одржано 16. марта у спортској хали Основне школе "Жарко Зрењанин" у Апатину.

Email