Вести
09.02.2011

Хуманост на делу


У краљевачкој касарни „Рибница“ данас су начелник Управе за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе Министарства одбране, пуковник Слађан Ристић, и командант 2. бригаде Копнене војске, бригадни генерал Душан Стојановић, уручили хуманитарну помоћ припадницима Министарства одбране и Војске Србије чији су домови оштећени у земљотресу у Краљеву.

У хуманитарној акцији, која је покренута на предлог министра одбране Драгана Шутановца и начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милоја Милетића, укупно је прикупљено 2.160.000 динара, а мешовита комисија Министарства одбране и Војске Србије одлучила је да се деведесеторици припадника пружи помоћ у истом износу од 24.000 динара.

Приликом уручења помоћи, пуковник Ристић је најавио да ће бити покренута шира хуманитарна акција на нивоу Министарства и Војске у оквиру које ће се припадници одрећи једног процента месечних примања, док је генерал Стојановић изразио уверење да ће акција трајати и даље. Очекује се да ће се на тај начин прикупити око 15.000.000 динара.

Кућа старијег водника Дарка Марића, из 98. авијацијске бригаде, у којој живи девет чланова породице из четири генерације, срушена је у земљотресу. Старији водник Марић задовољан је добијеном помоћи, али очекује и помоћ општине Краљево. Он се посебно захвалио инжињеријском батаљону 2. бригаде Копнене војске, као и предузећу МПЦ „Холдинг“ из Београда које му је донирало монтажну кућу.

Војни службеник Мирољуб Живић из саобраћајног батаљона Центра за обуку логистике тренутно са двоје деце и супругом живи у гаражи, пошто му је у земљотресу срушена кућа. „У односу на потребе, помоћ је мала, али ће бити корисно употребљена“, каже Живић.

Кућа десетара Зорана Јовичића из 2. бригаде Копнене војске предвиђена је за стручну санацију. „Помоћ ми много значи, пре свега зато што сада знам да припадници Министарства одбране и Војске Србије мисле на нас и у овој ситуацији“, истиче Зоран

 

Email