Вести
15.11.2012

Обележен Дан Централне логистичке базе


Обележен Дан Централне логистичке базеСвечаношћу у Команди Централне логистичке базе данас је обележен дан те јединице – 16. новембар. Скупу су присуствовали начелник Управе за логистику генерал-мајор доц. др Данко Јовановић, начелник Управе за планирање и развој бригадни генерал проф. др Митар Ковач, командант Централне логистичке базе бригадни генерал Горан Зековић, припадници Војске Србије, пријатељи и гости.

Генерал Јовановић нагласио је чињеницу да је Централна логистичка база стратешки важна за Војску Србије, и да у сваком задатку система одбране База даје огроман допринос.

Генерал Зековић подсетио је на подршку значајних манифестација које је Централна логистичка база и ове године подржала.

- Централна прослава поводом Дана Војске Србије, свечаност поводом завршетка школовања кадета Војне академије, аеромитинг „Батајница 2012“ и помоћ филмским продукцијама у снимању филмова на основу одлука министра одбране. Поред овог, База је била ангажована на рашчишћавању снега и помоћи локалном становништву током ванредне ситуације у фебруару и на гашењу пожара на угроженим подручјима током августа и септембра, рекао је генерал Зековић и додао да та јединица представља колектив способних и одговорних људи, професионално оданих свом позиву.

Обележен Дан Централне логистичке базе- Доградили смо своју организацију која ће побољшати функционисање непосредно потчињених јединица. Ако смем да оценим Управа за логистику има визију, а База кадар и стручност, која треба да оптимизује размештај, побољша складиштење, и допринесе оперативнијој реализацији функције снабдевања у систему одбране. То је наша обавеза, аманет генерација пре нас и задатак и визија у будућности, нагласио је командант Централне логистичке базе.

На крају свечаности активним и пензионисаним припадницима Базе додељене су стимулативне мере – награде и признања.

Дан Централне логистичке базе, највеће логистичке јединице Војске Србије, обележава се 16. новембра у знак сећања на формирање 608. позадинске базе. То је шеста година обележавања Дана Базе, и скоро 60 година од корена и почетака ове јединице.

Email