Вести
06.11.2012

Обележен Дан инжињерије


У шабачкој касарни „Церски јунаци“ и новосадској касарни „Александар Берић“ припадници Првог и Другог понтонирског батаљона Речне флотиле свечано су обележили 6. новембар - Дан рода инжињерије.

Обележен Дан инжињеријеПрипадници понтонирских батаљона Речне флотиле су се поред бројних и значајних резултата које су њихове јединице постигле у протеклом једногодишњем периоду, истакли у пружању помоћи становништву угроженом елементарним непогодама.

Обележавању Дана инжињерије у Шапцу присуствовао је пуковник Андрија Андрић, командант Речне флотиле, а у Новом Саду пуковник Милорад Ђокић, заменик команданта Флотиле.

Током свечаности којима су, поред осталих, присуствовали и представници Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова и локалне самоуправе, додељена су признања и награде најзаслужнијим појединцима.

Дан инжињерије обележава се 6. новембра као сећање на 1865. годину када је донет Закон о измени и допуни Закона о уређивању војске, којим су понтонири и пионири из артиљерије издвојени у посебан род – род инжињерије.

Email