Вести
26.07.2011

Јединице Треће бригаде на логоровању


Јединице Треће бригаде Копнене војске које се налазе на логоровању на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“, изводе ових дана тактичке вежбе са бојним гађањима. Вежбовним активностима које су почеле прошле недеље и трају до 31. јула руководи потпуковник Зоран Насковић, начелник штаба Треће бригаде.

Више од 250 професионалних припадника 30. командног, 31. пешадијског, 37. механизованог, 39. логистичког и 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде изводи гађања из ручних бацача ракета, минобацача 82 и 120 мм, „црних стрела“, аутоматских бацача граната и противоклопних лансирних оруђа.

Циљ логоровања је практична обука јединица Треће бригаде које се налазе у  периоду интензивне обуке, у тзв. „жутом периоду“, за извршавање задатака у сложеним борбеним, земљишним и временским условима.

Капетан Југослав Првуловић из Команде Треће бригаде, којом командује пуковник Желимир Глишовић, истиче да су правовремене и темељне припреме дале очекивано добре резултате.

- Услови за живот и рад на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ су добри и пружају могућности за извођење свих садржаја логоровања. Вежбовне активности теку по плану, а досадашњи врло добри и одлични резултати гађања говоре о високој тактичкој и ватреној оспособљености припадника Треће бригаде, истиче капетан Првуловић.

Email