Вести | Цивилно-војна сарадња
30.05.2015

Припадници војске на Беби егзиту


На простору Петроварадинске тврђаве, данас је по четрнаести пут организован  „Беби егзит“, Фестивал оптимизма и највећи породични фестивал у региону који је, овога пута, окупио више хиљада учесника разног узраста, понајвише оних најмлађих. Као и неколико протеклих година, на позив организатора, у „Улици професија“ у којој су се најмлађи и остали посетиоци на пригодан и интересантан начин могли упознати са бројним занимањима која побуђују знатижељу деце, представили су се и припадници новосадског гарнизона из састава Прве бригаде и Речне флотиле.

Извиђачи су приказали пешадијско оружје, заштитну и верачку опрему и средства за дневно и ноћно осматрање, инжињерци рад са миноистраживачем, док су морнари пленили својим белим и плавим униформама.

Ипак, најзапосленија била је десетар Вера Сакић извиђач радиотелеграфиста задужена за анимирање најмлађих посетилаца цртача. Тако је шестогодишња новосађанка Елена Ветраб војсци нацртала један леп цвет, док је седмогодишњи Вук Милосављевић војницима, на свом цртежу, подарио најновији тип тенка и авиона.

По речима организатора ове већ традиционалне манифестације, сарадња са припадницима новосадског гарнизона је од изузетног значаја, а ове године у два дана трајања „Беби егзита“ очекује се између тридесет и четрдесет хиљада посетилаца. 

Email