Вести
25.08.2010

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ОБИШАО ПРВУ БРИГАДУ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ


Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Милоје Милетић, обишао је данас са сарадницима јединице Прве бригаде Копнене војске. Обилазак је почео у касарни „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици, затим је делегација Генералштаба обишла касарну „Бачка“ у Бачкој Тополи, а активност је завршена обиласком новосадских касарни „Југовићево“ и „Тврђава“.

Командант Копнене војске, генерал-потпуковник Љубиша Диковић и заменик команданта Прве брогаде КоВ, пуковник Жељко Трамошљика, реферисали су начелнику Генералштаба Војске Србије о стању у једници и планираним задацима.

„Циљ обиласка је да утврдимо у којом мери се реализују задаци у одржавању и унапређивању оперативних способности и да стекнемо увид у достигнути ниво  професионализације, при чему је важан и број примљених професионалних војника, али и у којој мери смо спремни да прихватимо нови начин рада који захтева професионализација и да превазиђемо проблеме које доноси овај процес“, истакао је генерал Милетић том приликом. Он је додао да се на овај начин трага за најрационалонијим решењима тих проблема.

Начелник Генералштаба подсетио је на значај непрекидног усавршавања прирадника Војске Србије, нагласивши значај стручне оспособљености, физичке способности и познавања енглеског језика.

Генерал Милетић истакао је да искуства показују да су жене које су одскора у професионалном саставу наше Војске подједнако способне за многе дужности које су сматране традиционално мушким занимањима.

Након обиласка јединица дефинисани су задаци за унапређење постојећег стања.

 
Email