Вести
14.03.2012

Генерал Бјелица обишао јединице Војске у Куршумлији


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Генерал Бјелица обишао јединице Војске у КуршумлијиЗаменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица обишао је данас део јединица Централне логистичке базе и 3. бригаде Копнене војске у гарнизонском месту Куршумлија.

Генерала Бјелицу током обиласка пратили су заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Горан Радовановић, начелник Управе за логистику генерал-мајор Данко Јовановић и начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове бригадни генерал Славољуб Јанићијевић.

У куршумлијској касарни „Топлички устанак“, где је почео обилазак, екипу из Генералштаба дочекали су заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Војин Јондић и командант 3. бригаде бригадни генерал Желимир Глишовић.

Након реферисања команданата 37. и 38. механизованог батаљона 3. бригаде, потпуковника Љупчета Вилимоновића и Радована Павловића, заменик начелника Генералштаба упознао је припаднике ових јединица са стањем у Војсци Србије, актуелним питањима оперативних и функционалних способности и тежишним задацима Војске у 2012. години.

Генерал Бјелица обишао јединице Војске у КуршумлијиПосле куршумлијске касарне генерал Бјелица обишао је складиште убојних средстава у издвојеном објекту „Мирничка река“, где је сагледао услове под којима се чувају убојна средства и информисао припаднике 3. складишног батаљона Централне логистичке базе о актуелном стању у Војсци.

Данашњи обилазак завршен је у бази „Шушњак“ у Копненој зони безбедности, у зони одговорности 3. бригаде. У бази је заменик начелника Генералштаба разговарао са припадницима 3. бригаде ангажованим на обезбеђењу администрaтивне линије са Косовом и Метохијом.

Email