Вести
14.04.2009

Летње спортско првенство Прве бригаде Копнене војске


Уз учешће преко 150 такмичара, официра, подофицира и војника, у гарнизону Бачка Топола је одржано Летње спортско првенство припадника Прве бригаде КоВ.

Првенство је отворио командант Прве бригаде бригадни генерал Ђокица Петровић, пожелевши такмичарима успех и спортску срећу. Он је истакао да су добра кондиција и физичке способности основни предуслов за  извршавање свих војничких задатака.

Током дводневног надметања такмичари, сврстани у три екипе: Нови Сад, Сремска Митровица и Бачка Топола, на спортским теренима касарне “Бачка” у Бачкој Тополи, градском стрелишту у Суботици и обронцима Фрушке Горе, такмичили су се у војном вишебоју, стрељаштву, оријентационом кретању, одбојци, малом фудбалу и атлетици.


Највише успеха и спортске среће у најатрактивнијој дисциплини, војном вишебоју, имао је војник Срђан Павловић из екипе Нови Сад која је и у екипном пласману у вишебоју изборила прво место.   

Најоштрије око и најмирнију руку имали су стрелци из екипе Бачке Тополе и заслужено освојили прво место. Највећи број кругова пушком “упуцао” је заставник Горан Перић, а пиштољем старији водник Дејан Мијаиловић.  И у одбојци и малом фудбалу прво место изборили су одбојкаши и фудбалери екипе домаћина, Бачке Тополе.   

У оријентационом кретању су највише знања, сналажљивости али и физичке спремности показали чланови сремскомитровачке екипе, док је најбољи појединачни резултат остварио старији водник Драган Кљајић из екипе Нови Сад.

У атлетици је бриљирала екипа Сремске Митровице. У појединачном пласману, у трчању на 100 и 400 метара најбржи је био професионални војник Александар Димитријевић из Сремске Митровице. На стази од 3000 м победио је професионални војник Велимир Ђорђевић из Бачке Тополе, а у скоку у даљ најбољи резултат постигао је професионални војник Мирослав Бајић из екипе Сремске Митровице. Бомбу је најдаље бацио професионални војник Ненад Бошњак из екипе Нови Сад.

Након збрајања постигнутих резултата, за свеукупног победника Летњег спортског првенства Прве бригаде КоВ проглашена је екипа домаћина Бачке Тополе. Друго место освојила је екипа Сремске Митровице, а треће екипа Новог Сада.                        
 

Email