Вести
22.03.2012

Пуковник Станић примио дужност команданта 2. бригаде


У присуству команданта Копнене војске генерал-мајора Милана Мојсиловића данас је у краљевачкој касарни „Рибница“ обављена примопредаја дужности команданта 2. бригаде Копнене војске.

Пуковник Станић примио дужност команданта 2. бригадеПуковник Милић Станић дужност команданта 2. бригаде примио је од досадашњег заступника команданта пуковника Владете Балтића.

Честитајући пуковнику Милићу пријем дужности, генерал Мојсиловић истакао је да 2. бригада има значајно место у Копненој војсци и изражене потенцијале, не само у изградњи оперативних способности, већ и у реализацији свих додељених мисија.

-Процес професионализације је завршен  на стратегијском и оперативном нивоу а реформе се настављају изградњом модуларних јединица на нивоу батаљон-дивизион и на томе треба непрекидно радити, нагласио је генерал Мојсиловић.

Нови командант 2. бригаде рекао је да ова дужност за њега представља част и својеврсну награду за све што је урадио у војничкој каријери.

-Настојаћу да својим радом оправдам указано поверење и допринесем да 2. бригада и даље буде стабилна јединица која може извршити сваки постављени задатак, истакао је пуковник Станић.

Пуковник Милић Станић рођен је 1957. године у Подујеву. Војну академију, смер пешадија, завршио је 1981. године, Генералштабну школу 1997, а Генералштабно усавршавање 2011. године. На место команданта 2. бригаде постављен је са дужности начелника Војне канцеларије Кабинета министра одбране.

Email