Вести
01.02.2012

Анализа логистичке подршке


Анализа логистичке подршкеАнализа логистичке подршке Војске Србије, којом је руководио начелник Управе за логистику Генералштаба генерал-мајор доц. др Данко Јовановић, одржана је данас у Дому Гарде на Топчидеру. Анализи су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Илија Пилиповић и директор Инспектората одбране генерал-потпуковник Александар Живковић.

На анализи је сагледан достигнути ниво логистичких способности органа, јединица и установа Војске Србије у реализацији функције логистичке подршке и дефинисани су основни задаци логистичке подршке за 2012. годину.

Прошле године, логистика је остварила значајне резултате. Између осталог, побољшана је организацијска структура логистичких органа, јединица и установа, урађени су тактичко-технички захтеви и идејни пројекат за изградњу логистичког центра у бази „Комрен“, унапређен је систем складиштења убојних средстава, а дизајниран је и концепт одржавања нових средстава и опреме у Војсци Србије.

У наредном периоду радиће се на развоју информационог система логистике и градњи логистичког центра.

Email