Вести
01.12.2012

Завршен десети Лидерски курс у Панчеву


Данас је 68 професионалних војника завршило десети Лидерски курс у Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву.

Завршен десети Лидерски курс у ПанчевуСвечаном завршетку курса присуствовали су начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Млађен Нишевић са сарадницима из Генералштаба Војске Србије, Команде за обуку и јединица из чијих су  састава полазници курса.

Генерал Нишевић је полазницима честитао на успешно завршеном курсу истакавши да ће у наредној години улазни стандарди за даље усавршавање бити строжији са примарним циљем едукације најбољих, а да свакодневно треба радити на достизању захтеваних стандарда ради напредовања у служби.

Честитке је упутио и командант Центра потпуковник Милован Васић који је истакао задовољство степеном мотивације и жељом свих професионалних војника да покажу само најбоље војничке врлине које су их и кандидовалe за овај курс.

На завршетку свечаности слушаоцима су уручена Уверења, а најбољима на курсу, десетару Владимиров Тонију из четврте бригаде Копнене војске и разводнику Далиповски Ивани из бригаде везе, уручене су књиге.

Лидерски курс представља први сегмент усавршавања професионалних војника који је до сада успешно завршило преко петсто полазника, што чини добру основу за селекцију и усавршавање будућих подофицира Војске Србије.
Email