Вести
02.11.2012

Вежба са бојним гађањем водом војне полиције


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Вежба са бојним гађањем водом војне полицијеНа Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ јуче је 25. батаљон војне полиције Гарде Војске Србије, упркос неповољним метеоролошким условима, успешно извео тактичку вежбу са бојним гађањем водом војне полиције.

Реализована је спољна, формална евалуација од стране команданта Батаљона кроз извођење тактичке вежбе, по теми „Вод у уништењу диверзантско-терористичких група“.

Утврђено је да је вод обучен за реализацију постављених задатака који се тичу тактичке и ватрене обуке у свим земљишним и временским условима, што је круна вишемесечног процеса чији је циљ био да се посаде одељења, сада сједињене у вод, после појединачне обуке претходних дана, обуче у извршавању ватрених задатака.

командант Гарде бригадни генерал Тодоровић и начелник Управе војне полиције бригадни генерал ЈанковићВежби су присуствовали начелник Управе војне полиције Генералштаба бригадни генерал Дејан Јанковић и командант Гарде бригадни генерал Миломир Тодоровић.

Јучерашње активности планиране су у склопу извођења обуке и извршавања наменских задатака као и одржавања оперативних способности војне полиције.

Командант 25. батаљона и руководилац вежбе, уједно и тима за евалуацију, потпуковник Милан Лазић, истиче да је после тежишта на индивидуалним радњама, овај комплекснији, колективни задатак, имао посебан значај.

– Он је показао како се њихова појединачна обученост уклапа у колективни задатак, а, пошто војна полиција има посебне задатке, овакве активности ће им пуно помоћи у раду, тим пре што после три године, колико сам ја командант батаљона, први пут изводимо водну вежбу, што је прави пут ка ономе што тежимо, још комплекснијим задацима, као што су четна вежба, па батаљонска, истиче потпуковник Лазић.

Вежба са бојним гађањем водом војне полицијеОн додаје да посебно храбри што је мотивација припадника била свих дана на завидном нивоу, без повреда и поштеда, а да прве оцене говоре да су радње и поступци успешно спроведени и да следи претходна анализа резултата ватре и запажање пратилаца рада, после чега и коначна оцена вежбе.

Командир вода војне полиције поручник Ђорђе Гладовић потврдио је да је јучерашња вежба представљала круну оспособљености јединице током ове године, а самим тим и најкомплекснија тема која се изводи на овом логоровању, и, с обзиром на све факторе који су утицали на обученост и припрему људства, првенствено током боравка на интервидовском полигону, на коме су трајали изузетно неповољни метеоролошки услови, истакао је да је вежба реализована успешно.

Email