Вести | Цивилно-војна сарадња
01.11.2012

Војни лекар и ветеринар на селу у Белој Цркви и Бољевцу


Војни лекар и ветеринар на селу у Белој ЦрквиТим Команде за развој Банатске бригаде претходних дана је у општини Бела Црква реализовао пројекат цивилно-војне сарадње „Војни лекар и ветеринар на селу“.

Мештанима села Добричево у понедељак су војни лекари и докторка из Дома здравља Бела Црква контролисали рад срца ЕКГ апаратом, мерили ниво шећера у крви и крвни притисак.

Војни медицински тим и медицинска сестра из здравствене станице у Белој Цркви јуче су прегледали мештане села Калуђерово.

Војни ветеринар говорио је мештанима о превентивној заштити од болести животиња, начинима исхране и лечења оболелих животиња.

Тим Команде за развој Банатске бригаде обишли су председник Скупштине општине Бела Црква Ненад Живановић и члан већа општине за здравство и социјалну политику Александар Маринковић.

Акција је реализована у сарадњи са Општином Бела Црква, месним заједницама Добричево и Калуђерово, Домом здравља и Црвеним крстом из Беле Цркве.


 

Акција „Селу у походе“ у општини БољевацАкција „Селу у походе“ у општини Бољевац


Војни медицински тим Команде за развој Тимочке бригаде и лекарска екипа Црвеног крста Бољевац обишли су старачка домаћинства у Бачевици, у општини Бољевац, и мештанима омогућили општи лекарски преглед.

Војни ветеринар обишао је домаћинства која је се баве узгојем стоке и мештанима пружио савете о заразним болестима заједничким за животиње и људе и о вођењу бриге о здрављу људи и животиња.

Email