Вести
20.10.2010

Полагање венаца ослободиоцима Београда


Министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић и начелник Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације, генерал армије Николај Макаров, данас су поводом обележавања Дана ослобођења Београда у Другом светском рату, положили венце на Споменик ослободиоцима Београда и Споменик црвеноармејцу.


Министар одбране Драган Шутановац том приликом у књизи утисака записао је:

-Велика слава и част свим ослободиоцима Београда.

Припадници Војске Србије поносни су на своје славне претке, ослободиоце Београда у Другом светском рату и следе њихов пример. Живела Србија! - забележио је генерал Милоје Милетић.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал Николај Макаров у књигу утисака уписао се речима:

– Вечно памћење југословенским и совјетским војницима палим за ослобођење Београда.

Ослободиоцима Београда у Другом светском рату пошту су одале и делегације Народне скупштине Републике Србије, града Београда, СУБНОР-а, амбасада Руске Федерације, Украјине, Белорусије и Азербејџана.

Министар одбране Драган Шутановац разговарао је данас са начелником Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације генералом армије Николајем Макаровим.

У разговору је било речи о унапређењу сарадње, за шта постоји, како је наглашено, обострани интерес и вишеструке могућности, посебно у заједничкој обуци и вежбама, областима војног школства и здравства и војноекономске сарадње.

Email