Вести
04.05.2012

Дан Центра за обуку логистике


Дан Центра за обуку логистикеДанас је у крушевачкој касарни ,,Цар Лазар'' свечано обележен 4. мај -Дан Центра за обуку логистике. Свечаности су присуствовали командант Команде за обуку бригадни генерал Душан Стојановић, команданти и представници јединица Војске Србије, представници верских заједница, локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова, привредних субјеката, школа и институција културе.

Генерал Душан Стојановић је у свом говору истакао да су припадници центра изузетним залагањем у протеклих годину дана изградили и одржали потребан ниво функционалних способности и захваљујући стручном, професионално одговорном и мотивисаном кадру доследно извршили основни задатак, обуку кадра логистичких специјалности. 

Дан Центра за обуку логистике- Реализацијом обуке кадра страних оружаних снага, тежишно кадра санитетске и техничке службе – рекао је генерал Стојановић –  у оквиру међународне војне сарадње, старешине и војници центра су достојно репрезентовали своју јединицу и Команду ѕа обуку.

Обраћајући се присутнима, заступник команданта Центра за обуку логистике, потпуковник Милан Терзић је истакао да је у протеклој години у Центру обучено преко 2800 официра, подофицира, цивилних лица, професионалних војника, кандидата за професионалне војнике, војника на добровољном служењу војног рока и преко 100 војнослужбених паса. У току предходне године реализовано је укупно 96 курсева и осталих облика стручног усавршавања. Потпуковник Терзић је нагласио да су у центру посебно поносни што је њихов батаљон ѕа обуку саобраћајне службе проглашен за најбољи батаљон Команде за обуку у 2011. години.

На свечаности су уручене похвале и награде  припадницима Центра који су у протеклом периоду постигли најбоље резултате.

Након свечаног дефилеа јединица гости су обишли спомен собу  Центра, која је данас свечано отворена, и  тактичко-технички збор наоружања и опреме.

Email