Вести
14.10.2008

СЕРТИФИКАЦИЈА ОБУЧЕНОСТИ ВОЈНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ "СЕПТЕМБАР 2008"


У Другом центру за обуку у Панчеву данас је завршена дводневна сертификација индивидуалне обучености војника септембарске класе. Провером стеченог знања из четири предмета, правила службе, стројне, тактичке и ватрене обуке, војници који су на одслужење војног рока дошли пре шест недеља завршили су први период оспособљавања.

Оцену теоријског и практичног знања најмлађих војника Војске Србије дали су званични сертификатори, официри који су, својевремено и сами оспособљени за нови, савременији облик обучавања војника и њихову евалуацију. Командир чете мајор Велизар Вемић истиче да резултати показани током сертификације сведоче о врло доброј обучености војника, тако да ће сви они у стручно-специјалистичке центре, на други део оспособљавања, отићи спремни за усвајање нових сложенијих знања.

Септембарска класа војника друга је генерација младића на одслужењу војног рока који војничку обуку реализују на нови начин. Онима који се, по истеку шест месеци, одлуче за професионалну војну каријеру и звање професионалног војника, сертификати о положеној војној обуци могу послужити за добијање посла.
Email