Вести
07.05.2012

Почео други модул Основног курса за подофицире


После успешно завршене двомесечне обуке у Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву, данас је у центрима за специјалистичку обуку у Пожаревцу, Батајници и Горњем Милановцу почео други модул Основног курса за подофицире.

Почео други модул Основног курса за подофициреПрофесионални војници који су успешно завршили први модул Основног курса настављају специјалистичку обуку за род артиљерије у Центру за обуку КоВ у Пожаревцу, за род артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства у Центру за обуку ВиПВО у Батајници и за службу телекомуникација у Центру за обуку везе, информатике и електронских дејстава у Горњем Милановцу.

Циљ другог модула Основног курса за подофицире, који ће се реализовати до 27. јула, је обучавање професионалних војника за извршавање задатака на почетним подофицирским дужностима и оспособљавање за командовање одељењем и извођење специјалистичке обуке.

На Основном курсу за подофицире налазе се професионални војници из јединица Војске Србије, који су као најбољи у јединицама упућени на обуку за почетне подофицирске дужности.

Курс, који траје 24 недеље, чине први, деветонедељни модул, у Центру у Панчеву, други који се реализује у специјалистичким центрима и траје 12 недеља и трећи модул који је, заправо, тронедељно стажирање у јединицама.

Email