Вести | Спорт у Војсци
17.04.2011

Запажени резултати војних спортиста на 24. београдском маратону


Професионални војник Ксенија Бубњевић освојила је друго место на првенству Србије у полумаратону које је одржано данас у оквиру 24. Београдског полумаратона. Њен резултат је 1:28.00 и на циљ је стигла после победника првенства, Оливере Јевтић, која је истовремено освојила и треће место на Београдском полумаратону (резултат 1:13.12).

Кадеткиња Невена Јовановић остварила је запажен резултат на државном првенству у полумаратону и кроз циљ је прошла пета.

У мушкој конкуренцији у полумаратону најбоље пласирани такмичар из Министарства одбране и Војске Србије (МО и ВС) је професионални војник Мирко Станковић из Команде за обуку, који је на циљ стигао шести на првенству Србије (1:15.44).

У полумаратону су трчали и војни гимназијалци у две штафете и обе екипе су кроз циљ прошле пре осталих 12 екипа. Тиме су потврдили добру припремљеност војних спортиста за овогодишња такмичења, која су на најбољи начин потврђена већ на данашњем Београдском маратону.

На такмичењу је из МО и ВС учествовало 59 такмичара, од којих осам жена. Сви су трчали полумаратон, осим кадета Дејана Даничића, који се такмичио у маратону.

Овогодишњи победници Београдског маратона су у мушкој конкуренцији Етиопљанин Реда Селасје Цегаје (2:14.41), а у женској Ваитака Нијамбура (2:34.31) из Кеније. У полумаратону победници су из Етиопије - у мушкој конкуренцији најбољи је Бикила Адугна Текеле (1:03.46), а у женској Реда Етиху Кирос (1:12.35).

На 24. Београдском маратону учествовало је 1836 такмичара из 35 земаља. Промотер маратона била је легендарна Роза Мота из Португалије, освајач највише трофеја у маратонским такмичењима.

 

 

Email