Вести | Цивилно-војна сарадња
16.06.2014

Акција „Лекар на селу“ у јединицама Команде за обуку


У претходних неколико дана Центар за обуку Копнене војске и 3. Центар за обуку организовали су акцију „Војни лекар на селу“ у селима деспотовачке и црнотравске општине.

Центар за обуку Копнене војске је, у сарадњи са Црвеним Крстом и Домом здравља општине Деспотовац, реализовао акцију „Војни лекар на селу“ у селу Липовица. Поред лекарских прегледа 63 мештанина, реализовани су и ветеринарски прегледи стоке и едукација становништва из области пољопривреде и сточарства.

Председник општине Деспотовац Дејан Ненадовић изразио је велико задовољство организовањем заједничке акције Војске и локалне самоуправе и жељу да се овакви и слични пројекти реализују и у наредном периоду.   

Сличну акцију реализовали су и припадници 3. Центра за обуку јуче у селу Рупље. Медицински тим Центра са представницима Дома здравља, Црвеног Крста и Центра за социјални рад обишао је домаћинства и реализовао опште лекарске прегледе.

Едукацију и саветовање становништва о заразним болестима заједничким за животиње и људе извршио је референт за ветеринарску службу.

 

Email