Вести
09.05.2009

Обележен Дан победе


Поводом 9. маја – Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, делегација Министарства одбране Републике Србије и Војске Србије, коју су чинили бригадни генерал Младен Вуруна, пуковници Драган Ђини и Бранко Бошковић из Сектора за људске ресурсе Министарства одбране, положили су данас венац на спомен обележје ослободиоцима Београда у Другом светском рату, на Гробљу ослободилаца Београда. Венац су положили и на Споменик совјетском војнику.

Уз звуке оркестра Гарде Војске Србије, сенима палих бораца поклонили су се и представници Министарства за рад и социјалну политику Владе Републике Србије, у име града Београда председник Скупштине Александар Антић, представници амбасада Руске Федерације, Украјине и Белорусије у Београду, чланови борачких организација и удружења и бројни грађани.

На основу наређења председника Републике Србије Бориса Тадића, поводом Дана победе, данас је у Београду на калемегданском платоу извршена почасна артиљеријска паљба.

Наређење председника Републике о почасној артиљеријској паљби прочитао је капетан Марко Марјановић, а заставу Републике Србије на јарбол је подигао поручник Слободан Тресовић.

Почасну паљбу, на почетку шеталишта Горњег Калемегдана, из шест оруђа, са шест плотуна, извршио је Почасни батаљон Гарде Војске Србије, којим је командовао капетан Његуш Радивојевић.

Свечаности су присуствовали бројни грађани српске престонице.

Email