Вести | Цивилно-војна сарадња
29.05.2012

Пројекат Команде за развој Тимочке бригаде „Селу у походе“


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Јуче је у селима зајечарске општине, у склопу реализације пројекта цивилно-војне сарадње, Команда за развој Тимочке бригаде спровела акцију „Селу у походе“ која за циљ има да прикаже и докаже нераскидиву везу између народа и његове војске.

Пројекат Команде за развој Тимочке бригаде „Селу у походе“Том приликом војни лекар, медицински техничар и војни ветеринар у сарадњи са лекарском екипом Црвеног крста Зајечар извршили су општи лекарски преглед и обилазак старачких домаћинстава у селима Табаковац и Брусник.

У селу Табаковац које лекари не посећују и где нема амбуланте прегледана су 52 мештана а у селу Брусник 51 мештанин. У Бруснику постоји амбуланта и лекар из Медицинског центра Зајечар два пута седмично долази у село. Међутим, према речима мештана, потребе за лекаром су веће, па су ова и сличне акције веома значајне за њих.

Осим лекарских прегледа реализована је едукација становништва о заразним болестима заједничким за животиње и људе и обилазак домаћинстава са циљем пружања стручних савета о вођењу бриге о здрављу људи и животиња.

Зајечарски Црвени крст поделио је пакете социјално угроженим лицима. 

Email