Вести | Спорт у Војсци
31.05.2013

Завршено спортско првенство Копнене војске


Затварање спортског првенства Копнене војскеНакон петодневних спортских надметања око 560 спортиста из 7 екипа, у 7 спортских дисциплина, у новосадској касарни „Југовићево“, уручењем спортских признања, медаља и пехара најбољим спортистима и спортским екипама, свечано је затворено пето спортско првенство Копнене војске.

Велики победнички пехар свеукупном победнику петог спортског првенства Копнене војске, екипи Панчева, уручио је генерал-мајор Милосав Симовић, заменик команданта Копнене војске, који је, затварајући спортско првенство, рекао како су такмичери током протеклих дана у правом витешком надметању показали високу психофизичку припремљеност и жељу за победом.

-Били сте у прилици да једни од других учите како се побеђује, али и како се часно бори и достојанствено губи - рекао је генерал Симовић и истакао да је најважније од свега то што су се млади људи боље упознали и учврстили већ ранија пријатељства.

Заставу са јарбола спустили су најбоље пласирани вишебојац професионални војник Невен Селаковић, првопласирана у гађању пиштољем професионални војник Ана Милетић и првопласирани у гађању аутоматском пушком старији водник прве класе Славољуб Алексић.

Затварању спортског првенства Копнене војске присуствовали су и прослављени одбојкашки репрезентативци Андрија Герић и Владимир Батез и легенда борилачког спорта Славко Обадов.

Email