Вести
05.09.2016

Oтвoрено вежбалиштe за обуку водича паса и паса за проналажење мина и неексплодираних убојних средстава


У нишкој касарни „Књаз Михаило“ данас је отворено вежбалиште за обуку водича паса и службених паса за проналажење мина и неексплодираних убојних средстава.

Свечаном отварању су присуствовали начелник Одељења за обуку Команде за обуку пуковник Жељко Чобић, командант Центра за обуку логистике пуковник Драган Љубић, представници Генералштаба Војске Србије и Команде Копнене војске, чланови делегације армије Републике Македоније и други гости.

Пуковник Жељко Чобић је одао признање припадницима Центра за обуку логистике за труд, залагање и успешан завршетак изградње полигона са више вежбалишта, док су припадници Чете за обуку водича паса, узгој и дресуру паса, којом командује мајор Зденко Цвијетић, приказали на новом вежбалишту модел обуке водича паса и службених паса у проналажењу мина и неексплодираних убојних средстава.

Изградњом вежбалишта у Нишу створени су услови за извођење обуке водича паса и службних паса за проналажење мина и неексплодираних убојних средстава и унапређење обуке припадника вода за разминирање и уклањање неексплодираних убојних средстава из састава 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде Копнене војске.

Носилац изградње вежбалишта је био крушевачки Центар за обуку логистике, који је при извођењу радова имао велику подршку од стране Генералштаба, Команде за обуку и Команде Копнене војске. Укупна вредност изведених радова износи 250 хиљада динара.

За уложени труд и залагање у изградњи вежбалишта наредбом команданта Команде за обуку награђени су старији водник Сретен Младенов и војни намештеници Далибор Пешић, Зоран Мерт и Миодраг Ђурин.  

Email