Вести
06.11.2008

ОБЕЛЕЖЕН ДАН РОДА ИНЖИЊЕРИЈЕ


Данас су у прокупачкој касарни „Ратко Павловић-Ћићко“ припадници 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде Копнене војске свечано обележили Дан рода инжињерије – 6. новембар. Тога дана, давне 1865. године, у Кнежевини Србији донет је Закон о измени и допуни Закона о уређивању војске, којим су понтонири и пионири издвојени из артиљерије и образовали посебан род инжињерије. Свечаности су присуствовали помоћник команданта Треће бригаде за подршку потпуковник Бошко Ћућуз, председник општине Прокупље Веселин Копривица, представници судске власти, МУП, ОРВС, школа, борачких и радних организација.

Окупљенима на свечаности обратио се командант батаљона потпуковник Драган Станојевић који је истакао да су припадници те јединице током ове године изградили 32 километра путева и десетак мостова. Притом су прешли око 150 хиљада километара и остварили 23 хиљаде мото часова са инжињеријским машинама. Најбољим појединцима на крају свечаности уручена су признања и награде.

Поводом 6. новембра – Дана рода инжињерије, делегацију официра тог рода јуче је примио заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић.

 

Email