Вести
18.09.2009

СУСРЕТ НАЧЕЛНИКА ГЕНЕРАЛШТАБОВА ВОЈСКИ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ


Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић борави у првој званичној посети Војсци Србије. Њега је данас примио у посету начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић. Двојица начелника разговарали су о питањима билатералне војне сарадње и сарадње у регионалним иницијативама.


Према речима генерала Милетића, разматране су теме везане за питања међусобне војне сарадње о којима је било речи и током Конференције начелника генералштабова балканских земаља, састанака Јадранске повеље као и састанака министара одбране земаља југоисточне Европе. Генерал Милетић је додао да се разговарало о питањима школовања и обуке кадра, а посебно о успостављању регионалних центара за обуку.

Вицеадмирал Самарџић нагласио је да је Војска Црне Горе веома заинтересована за школовање кадра у Србији, како на основним студијама тако и на вишим нивоима усавршавања. Црна Гора је подржала Војску Србије у намери да у Крушевцу успостави регионални центар за обуку једница АБХО, док та држава има намеру да затражи подршку за формирање сличаног центра за обуку пилота хеликоптера.  

 
Email