Вести
22.05.2012

Тактичка вежба с бојним гађањем 3. бригаде


На Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ припадници  37. механизованог батаљона из Куршумлије успешно су привели крају тактичку вежбу с бојним гађањем „Пролеће 2012“, по теми „Механизовна чета у  одбрани“.

Тактичка вежба с бојним гађањем 3. бригадеВежба је почела у раним јутарњим сатима у суботу 19. маја и завршила се јуче одличним бојним гађањима из БВП М80, противоклопном вођеном ракетом „маљутка“, као и гађањима из личног наоружања учесника вежбе.

Вежбом је руководио командант 37. механизованог батаљона потпуковник Љупче Вилимоновић који је оценио да је вежба успела, и да су припадници Батаљона уложили крајње напоре као би резултати били најбољи. Посебно је похвалио оператере противоклопних вођених ракета, за које погађање циља није представљало проблем.

Капетан Бојан Станковић, истакао је да је су припадници чете којом командује дали све од себе да у периоду интензивног обучавања изврше све неопходне припреме како би се што боље припремили за успешну реализацију вежбе.

-Успешној реализацији вежбе претходила су школска и припремна гађања, извођење тактичких вежби на терену за ниво вода и чете, где смо тактичке радње увежбавали до аутоматизма. Од великог значаја нам је било и што смо довезли нашу технику из Куршумлије, што је била идеална прилика за увежбавање у превожењу железницом, истакао је капетан Станковић.

Вежбу су пратили начелник штаба 3. бригаде пуковник Слађан Стамнековић и потпуковник Марковић Горан из Групе за управљање обуком у Команди Копнене војске.

Email