Вести
06.03.2012

Први број билтена Треће бригаде


Данас је у касарни „Топлички устанак“ у Куршумлији одржана промоција првог броја „Билтена“ Треће бригаде Копнене војске. Овом догађају присуствовали су заменик команданта бригаде пуковник Предраг Грбић, команданти батаљона и дивизиона из састава 3. бригаде и начелници одсека и група у команди бригаде.

Први број билтена Треће бригадеИдеја о покретању бригадног билтена потекла је од неколико најодговорнијих људи из бригаде којом командује бригадни генерал Желимир Глишовић. Основни циљ је квалитетније и детаљније информисање припадника ове јединице о активностима и задацима које бригада извршава.

Билтен уређује тим који чине представници свих јединица бригаде. У садржају билтена су интервју, информације о обуци, правним питањима, цивилно-војној сарадњи, затим спортска и забавна страна, вести о актуелним дешавањима у 3. бригади и прилози о појединцима и јединицама.

У интервјуу, датом за први број билтена, бригадни генерал Желимир Глишовић упознаје припаднике са циљем покретања бригадног гласила и са задацима јединице у наредном периоду.  „Наравно врло смо свесни да овај први примерак можда неће бити одговор на све наше захтеве, међутим како време буде одмицало, мишљења сам да ће рeдакцијски тим на бази потреба и искустава оплемeњивати и обогаћивати садржај овог издања“, истакао је генерал Глишовић.

Билтен ће излазити једном месечно у штампаном и електронском облику и биће доступан свим јединицама бригаде на целој територији размештаја, укључујући и припаднике бригаде који се налазе на извршавању задатака у Копненој зони безбедности.

Email