Вести
23.08.2011

Припреме за бојно гађање на полигону „Шабла“


Припадници Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и Бугарске армије припремају се на полигону „Шабла“ у Бугарској за заједничко бојно гађање циљева у ваздушном простору.

После дизања заставе Србије на јарбол поред бугарске тробојке и размене пригодних поклона међу колегама од којих се многи познају од прошле године, српски и бугарски ракеташи заузели су своја радна места на средствима ракетне технике.

Припадници 250 ракетне бригаде за противваздухопловна дејства припремају се за гађање ракетним системима КУБ и НЕВА. Ове године учествује и ловачка авијација 204 ваздухопловне бригаде. Авионима МиГ 29 гађају падобранску мету, док ракеташи поред падобранске, гађају и радио вођену мету.

После првих неколико дана рада на полигону Шабла, 70 километара од Варне, и провере и припреме допремљених ракета, припадници 1. ракетног дивизиона за ПВД НЕВА из Зуца и 310. самоходног ракетног дивизиона за ПВД КУБ из Крагујевца истичу да су наишли на добар пријем код бугарских колега, који, са своје стране, истичу висок ниво припремљености и оспособљености српских ракеташа.

Заједничко бојно гађање представља наставак успешне сарадње војски Србије и Бугарске.

Погледајте фотогалерију!

Email