Вести
11.10.2011

Посета складишту убојних средстава


Министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба генерал Милоје Милетић обишли су данас новоизграђено складиште убојних средстава у централној Србији.

- Један од највећих безбедносних изазова са којим се од 2007. године сусрело Министарство одбране био је вишак убојних средстава који су се налазили ван магацинских простора, односно на отвореном. Радило се о количини од око 11,5 хиљада тона и у протекле четири године издвојили смо око 15 милиона евра за изградњу око 12 хиљада квадратних метара нових магацинских простора – изјавио је министар Шутановац и нагласио да су од 1. јула ове године сва убојна средства смештена на адекватан и прописан начин.

Чињеница да су убојна средства била смештена на отвореном простору, додао је министар Шутановац, представљало је велику претњу за припаднике Војске Србије, као и за саме грађане.

- Смештање убојних средстава у адекватне магацинске просторе један је од великих успеха имајући у виду да су се она од раних деведесетих година налазила на отвореном и да је долазило до бројних акцидената – закључио је министар Шутановац.

Складишта убојних средстава у Србији  реновирају се и прилагођавају новим стандардима, а обнавља се и путна инфраструктура и хидрантска мрежа у њиховим околинама. Некада су убојна средства чувана у дрвеним баракама и на отвореном простору, што је био узрок бројних незгода.

Email