Вести | Цивилно-војна сарадња
12.05.2017

Тактички курс цивилно-војне сарадње


У организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу Генералштаба Војске Србије у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу током ове седмице реализован је „Тактички курс цивилно-војне сарадње“.

Курс је успешно завршило 16 официра Војске Србије који су се оспособљавали за извршавање функционалних задатака из области цивилно-војне сарадње, кроз теоријске садржаје и практичан рад.

Теоретски део је обухватао упознавање са одређењима цивилно-војне сарадње код нас и у свету, организацијом и надлежностима цивилних организација које се, ради пружања помоћи становништву, ангажују у ванредним ситуацијама, као и досадашњим искуствима из ангажoвања официра за цивилно-војну сарадњу у мултинационалним операцијама. Током практичног дела наставе полазници усавршавања су увежбали прописане процедуре за рад у реалним ситуацијама.

Наставу на курсу су изводили предавачи из Одељења за цивилно-војну сарадњу, Здружене оперативне команде Генералштаба, представници Сектора за ванредне ситуације МУП-а и Црвеног крста Републике Србије.

Email