Вести
16.03.2009

ОБУКА ВОЗАЧА ВУЧНИХ ВОЗОВА


У батаљону за обуку саобраћајне службе у Краљеву, почео је десетодневни курс за додатно оспособљавање возача за управљање вучним возовима борбених возила. На курсу се налази пет лица, а обучени возачи биће одговорни за превожење борбених возила која се налазе у јединицама Војске Србије.

Поручник Никола Лазаревић, извођач обуке, рекао је да ће након завршетка курса, свих пет полазника добити сертификате о обучености за управљање робусним вучним возилима.

Обука се реализује на полигону за обуку „Берановац“ код Краљева, као и у јавном саобраћају. Батаљон за обуку саобраћајне службе поседује одговарајуће полигоне, стручан кадар и има дугу традицију у обуци возача у Војсци, па се обука за вожњу вучних возова, иако изузетно захтевна, одвија без потешкоћа.

Током курса, највећи значај придаје се едукацији возача за безбедно учествовање у саобраћају, јер се они обучавају за превоз предимензионираних терета што је један од ризичнијих задатака за сваког возача. Обука обухвата познавање прописа о безбедности саобраћаја на путевима, познавање, одржавање и управљање вучним возовима борбених возила.

 

Email