Вести
19.10.2011

Борбено оспособљавање најмлађих пилота


Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ!

Петоро најмлађих потпоручника-пилота Ваздухопловства и ПВО Војске Србије отпочело је на аеродрому Батајница последњу фазу своје вишегодишње летачке обуке.

Они ће у трајању од неколико летачих дана добити прилику да усаврше вештину борбене употребе млазног школско-борбеног авиона „галеб“ Г-4 изнад школско-тренажног полигона „Чента“. По завршетку ове фазе која носи назив „Гађање, ракетирање и бомбардовање“ они ће бити оспособљени за извршење борбених задатака.    

Обука за дејства на полигону почела је такозваним фиктивним дејством и увежбавањем маневара који се том приликом изводе. Након савлађивања овог сегмента следи употреба вежбовних и на крају убојних средства са којима ће такође дејствовати на полигону „Чента“.

По речима команданта 204. ваздухопловне бригаде пуковника Предрага Бандића, некадашњи кадети 132. класе Војне академије након добијања својих првих чинова распоређени су у 252. школско-тренажну авијацијску ескадрилу.

- Наше нове колеге су наменски остале у ескадрили у којој су се и школовали како би успешно завршили комплетну обуку борбеног оспособљавања након чега ће бити спремни да оду у било коју борбену јединицу ваздухопловства. Њихова обука се тренутно одвија по планираној динамици кроз коју их као и до сада воде искусни инструктори летења спремни да им у сваком тренутку пренесу сва потребна практична знања, закључио је пуковник Бандић.

Email