Вести
15.03.2012

Начелник Генералштaба обишао јединице у рејону Златибора


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић обишао је данас део јединица Централне логистичке базе, 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења и Бригаде везе у гарнизонима Краљево, Ваљево и Горњи Милановац.

Са генералом Диковићем у обиласку били су начелник Управе за логистику генерал-мајор Данко Јовановић и начелник Управе за телекомуникације и информатику генерал-мајор Радивој Вукобрадовић.

Обилазак је почео у складишту Централне логистичке базе у селу Кремна, где је начелника Генералштаба дочекао командант  Централне логистичке базе бригадни генерал Горан Зековић. Генералу Диковићу реферисано је о раду и смештајним капацитетима овог складишта, после чега је екипа Генералштаба обишла складиште.

Генерал Диковић затим је обишао чету 31. батаљона ВОЈИН на Муртеници, где га је дочекао заменик команднанта Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Миодраг Гордић. Командант батаљона потпуковник Синиша Драгул реферисао је начелнику Генералштаба о основним задацима, специфичностима јединице и условима у којима извршава задатке. Генерал Диковић похвалио је ову јединицу и истакао њен значај за Војску Србије у целини.

У току обиласка начелник Генералштаба боравио је у одељењу везе из састава 1. батаљона Бригаде везе, стационарном воду везе Ужице, касарни „Владо Радовановић“ у Пожеги и одељку Јеменска стена 104. мешовитог складишта Централне логистичке базе.

Била је то добра прилика да генерал Диковић стекне непосредан увид у организацију живота и рада, разговара са припадницима Војске Србије у овим јединицама, упозна их са визијом и перспективама развоја способности Војске Србије и одговори на њихова питања.

Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ

Email