Вести
24.03.2010

Министар Шутановац положио венце у Ваљеву


Министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић и командант Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Ранко Живак, поводом обележавања Дана сећања на погинуле у НАТО бомбардовању, положили су данас венце на Споменик пуковнику пилоту Миленку Павловићу и на Споменик жртвама из Ваљевског краја палим за отаџбину 1990-99.

Обраћајући се новинарима после одавања почасти, министар одбране нагласио је да једанаест година после бомбардовања Србија треба да буде савремено и модерно друштво.

- Србију данас видимо као земљу у интеграцијама, чланицу ЕУ, државу која своје хероје промовише у фабричким халама, школама, на послу и другим такмичењима. Србију желимо да видимо као земљу спремну да обезбеди мир, стабилност, како у региону, тако и широм света путем мировних мисија.

Министар одбране рекао је да је једна лоша политика и катастрофална одлука о бомбардовању довела до тешких разарања и великих жртава. Србија се, како је нагласио министар Шутановац, нашла у ситуацији која јој се никада није догодила – да буде непријатељ својим савезницима из Првог и Другог светског рата.

- Данас смо одали почаст пилоту Миленку Павловићу као симболу отпора и свих хероја који су дали живот за слободу Србије у Првом и Другом светском рату - рекао је министар Шутановац.

Поред делегације Министарства одбране и Војске Србије, полагањем венаца, почаст пилоту Павловићу и свим жртвама бомбардовања, одали су чланови његове породице, делегација Министарства за рад и социјалну политику, МУП-а, СПЦ, као и представници града Ваљева, Колубарског округа и више удружења учесника ратова од 1941-99.

Email