Вести
17.12.2008

ЕКСПЕРТИ АБХО У КРУШЕВЦУ


Представници држава чланица Форума за помоћ земљама Југоисточне Европе (SEEC) данас су посетили Центар за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу и упознали се са његовим капацитетима и могућностима за формирање регионалног центра АБХО. Представници Центра за усавршавање кадрова АБХО су члановима Форума из Аустрије, Мађарске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Словеније, Албаније и из НАТО канцеларије у Београду, презентовали пројекат "Регионални центар АБХО", приказали кабинете, смештајне капацитете и средства АБХО и вежбовне активности на вежбалисту "Равњак".

Министарство одбране Републике Србије је организовало данашњу посету за све чланице Форума, на експертском нивоу, ради доношења закључака међународне експертске радне групе АБХО којом ће председавати Република Србија и која ће радити на развоју пројекта.

На крају посете експертских група и потенцијалних донатора, командант Центра за усавршавање кадрова АБХО, пуковник мр Слободан Савић је рекао: "Ова посета је организована како би експерти из седам земаља на лицу места сагледали капацитете и могућности Центра за усавршавање кадрова АБХО за прерастање у регионални центар, који ће имати кључну улогу у оспособљавању кадрова у области АБХО у региону Југоисточне Европе и шире. Ми смо уложили велики напор да прикажемо све оно што центар мозе, уме и зна у области АБХО и драго нам је што се велики број земаља одазвао и послао своје стручњаке у Крушевац."

Email