Вести
06.12.2010

ЗАМЕНИК КОМАНДАНТА КОВ ОБИШАО ПРИПАДНИКЕ КОВ АНГАЖОВАНЕ НА ОТКЛАЊАЊУ ПОСЛЕДИЦА ОД ПОПЛАВА


Заменик команданта Копнене војске(КоВ), бригадни генерал Видоје Живковић, обишао је припаднике Копнене војске који су од 3. децембра ангажовани на пружању помоћи становништву општине Љубовија при отклањању последица од поплава насталих изливањем реке Дрине.

Том приликом заменик команданта КоВ сусрео се и са командантом кризног штаба за ванредне ситуације општине Љубовија Миланом Ковачевићем, начелником штаба за ванредне ситуације Видојем Јовановићем и присуствовао је састанку штаба за ванредне ситуације. На састанку је разматрана тренутна ситуација и ангажовање припадника Копнене војске и средстава у општини Љубовија.
Припадници 2. бригаде КоВ и Речне флотиле угроженим грађанима помажу у извлачењу воде из кућа у приватном власништву, школа и других државних објеката, чишћењу кућа од муља и припреми за дезинфекцију и чишћењу центра града и градског водовода од поплавних наноса. Све активности су координисане са Штабом за ванредне ситуације. Они дају и значајан допринос у снабдевању становништва водом из цистерни.

 
Email