Вести
03.06.2011

Грађани највише верују Војсци Србије


Посетиоци Сајма организација цивилног друштва - „Умрежавање енергије“ на Тргу Николе Пашића у Београду, изјаснили су се да је Војска Србије државна инситуција у коју имају највише поверења. У анкети коју је данас и јуче организовао Центар за безбедоносну политику, грађани су имали прилику да кажу у коју државну институцију имају или немају поверења.

- Током оба дана трајања Сајма резултат је исти, грађани највише верују Војсци Србије, а потом Министарству унутрашњих послова – каже Миљана Јефтић из Центра за безбедоносну политику.

- Верујем Војсци из простог разлога што једино у њој није било неких скандала и афера, а то је у Србији, нажалост, постало „ненормално“ – каже Владимир, један од учесника анкете.

Пензионер Горан Стаменић највише верује Војсци Србије јер је то традиционална српска институција која је увек кроз историју, ма колико тешко било, остајала уз свој народ.

Данас је завршни дан ове манифестације на којој се представило више од 60 организација из невладиног сектора које се баве различитим питањима, од заштите људских права до положаја особа са инвалидитетом. Оне су грађанима представиле свој рад и резултате у овој години.

 

 

Email