Вести | Интервјуи
22.06.2011

Изјава генерал-мајора Драгана Колунџије за Танјуг


Припадници Војске Србије и Министарства унутрашњих послова извешће 28. јуна у Нишу вежбу „Заједнички подухват“, најавио је данас начелник Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Драган Колунџија.

Он је рекао Танјугу да ће војска и полиција приказати грађанима део способности за пружање подршке цивилним властима у супротстављању претњама безбедности и извршавање наменских задатака.

На вежби, која ће бити изведена у касарни „Књаз Михаило“ у Нишу, учествоваће више од 600 припадника војске и полиције, рекао је Колунџија и позвао грађане да присуствују вежби.

Према његовим речцима, уз припаднике Специјалне бригаде, Треће бригаде Копнене војске, Гарде Војске Србије и 98. и 204. ваздухопловне бригаде на вежби ће учествовати и припадници 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

Он је навео и да ће Војска Србије ангажовати и припаднике Бригаде везе, Центра за обуку логистике, батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ и 246. батаљона АБХО.

„МУП ће ангажовати припаднике Сектора за ванредне ситуације, Жандармерије, полицијске бригаде Београда, саобраћајне полиције, противтерористичке јединице, Специјалне антитерористичке јединице, као и хеликоптерске и коњичке јединице“, рекао је Колунџија.

За грађане биће приређен и техничко-тактички збор наоружања и војне опреме, а грађани ће моћи да виде и тенк М-84,самоходне хаубице, вишецевне бацаче ракета, војне и полицијске хеликоптере, као и беспилотне летилице орбитер.

Међу изложеним наоружањем и војном опремом биће и ракетни системи куб, возила и наоружање специјалних јединица, средстава логистике, као и возила и опреме МУП-а и војне полиције.

За грађане Ниша, истога дана са почетком у 18 сати, биће приређен и променадни дефиле, који почиње код Стамбол капије нишке тврђаве. 

ДМ/ДЛ, Танјуг

Email