Вести
23.12.2009

Честиткe поводом Дана Ваздухопловства и противваздухопловне одбране


Поводом 24. децембра - Дана Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, припадницима тог вида Војске Србије честитке су упутили:

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ

Свим припадницима Ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитам 24. децембар - Дан вида.

У претходном периоду сте у потпуности испунили задатке контроле и заштите суверенитета ваздушног простора Републике Србије и умногоме допринели изградњи и очувању мира како у региону, тако и шире на европском плану. Уверен сам да ћете развијати оперативну способност свог вида, да ћете започете реформе успешно привести крају, као и да ћете радити на даљој реорганизацији Војске.

Јединице Ваздухопловства и противваздухопловне одбране реализују постављене задатке, придају изузетан значај тренажима пилота и постижу видне резултате у стручној обуци и оспособљавању својих припадника. Врхунско извођење задатака на вежби ,,Одлучан одговор 2009'' и на међународном аеромитингу у претходној години обезбедили су вам равноправно место међу најмодернијим саставима страних армија.

Искористили сте објективне могућности да модернизујете и осавремените јединице Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, што је предуслов за добру оперативну и функционалну способност овог вида Војске Србије.

Сигуран сам да ћете и у наредном периоду професионално извршавати постављене задатке. Уз жељу да и даље будете активан чинилац како у процесу реорганизације Војске, тако и нових безбедносних токова у земљи и региону, честитам вам празник.

МИНИСТАР ОДБРАНЕ

Поводом 24. децембра – Дана Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, свим припадницима Ваздухопловства и противваздухопловне одбране упућујем срдачне честитке.

Негујући традиције српског војног ваздухопловства готово један век, високо моралним и стручним квалитетима и професионалним извршавањем задатака изградили сте савремен вид Војске Србије који се може успешно супроставити потенцијалним облицима угрожавања безбедности ваздушног простора наше земље.

У склопу реформе система одбране, у кратком временском периоду, остварили сте значајне резултате у модернизацији јединица и осавремењивању обуке,а на међународном аеромитингу у Батајници и вежби “Одлучан одговор 2009“ показали високу оперативну способност за извршавање најсложенијих задатака.

Уверен сам да ћете и у наредном периоду професионално извршавати све задатке, изграђивати и јачати способност вашег вида и тако постати равноправан партнер у очувању безбедности ваздушног простора и мира у региону.

Честитајући вам празник желим вам успехе у даљем раду. 

 

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ   

Поводом 24. децембра – Дана Ваздухопловства и противваздухопловне одбране свим припадницима вида упућујем срдачне честитке. 

Упркос сложеним условима у којима радите, ваше јединице су у претходном периоду реализовале бројне задатке и постигле видне резултате у стручној обуци и оспособљавању. Извођењем задатака на националним и међународним вежбама и на међународном аеромитингу, припадници  Ваздухопловства и противваздухопловне одбране обезбедили су равноправно место међу својим колегама и у много боље опремљеним саставима страних армија. 

Честитајући вам празник, сигуран сам да ћете и у наредном периоду успешно извршавати наменске задатке и допринети афирмацији вида у целини.

 

Email