Вести
14.04.2011

Предавање начелника Генералштаба слушаоцима Генералштабног усавршавања


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић, одржао је данас предавање слушаоцима 54. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране у Генералштабу Војске Србије. Генерал Милетић, том приликом изразио је велико задовољство што се у класи налазе и слушаоци из Аустрије, Босне и Херцеговине, Турске и Црне Горе.

- Размена искустава међу оружаним снагама путем заједничког школовања, обуке и вежби, гради мостове узајамног поверења и представља пут истинске сарадње. Ни један систем није довољно велики, моћан и креативан да би могао да се развија и унапређује сам, без интеракције с другим, сродним системима – нагласио је Милетић.

Током предавања генерал Милетић подсетио је слушаоце на значај Генералштабног усавршавања, које пружа многобројне могућности за даље напредовање у каријери.

- Искористите време које вам стоји на располагању, да у току школовања што више научите и да што дубље проникнете у материју коју овде изучавате и којом ћете се бавити до краја професионалне каријере. Имајте на уму да Генералштабно усавршавање представља круну и завршетак само формалног образовања једног официра, али не и крај његовог усавршавања, јер је процес образовања непрекидан - рекао је генерал Милетић.

Слушаоцима 54. класе Генералштабног усавршавања, начелник Генералштаба презентовао је структуру, организацију и тежишне задатке Генералштаба Војске Србије, истакавши рад на даљем унапређивању међународне војне сарадње и професионализације Војске Србије као најважније задатке Генералштаба у наредном периоду.

 

 

Email