Вести
01.10.2011

„Отворени дан“ у 250. ракетној бригади


Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ!

У касарни „Бањица“, у Београду, припадници 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства организовали су данас традиционалну манифестацију „Отворени дан“.

Посетиоци, међу којима је највише било ученика београдских средњих и основних школа, али и љубитеља противваздухопловне одбране, имали су прилику да погледају изложену технику и савремена средства која се користе у ракетним јединицама Војске Србије, али и да добију одговоре на питања која су поставили стручњацима који раде на тим борбеним системима.

Осим изложених средстава и технике 250. ракетне бригаде, 126. центра ваздушног осматрања, јављања и навођења и Бригаде везе, гости су видели и део средстава 177. артиљеријско-ракетног дивизиона из батајничке 204. ваздухопловне бригаде.

Посебну пажњу привукле су мултимедијалне презентације којима су најмлађи посетиоци „Отвореног дана“ Ракетне бригаде могли да науче нешто о раду и задацима њених јединица, међу којима је најзанимљивија била видео-пројекција о увежбавању састава Бригаде на недавно изведеној вежби у Бугарској.

Посетиоци „Отвореног дана“ обишли су и спомен-собу 250. ракетне бригаде, где су сазнали нешто више о историји и традицији јединице.

Email